Afficher ce site en français | View this website in English

Billy Idol Live! 2018

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

OPGELET: DIT CONCERT START PAS OM 21 UUR

Dit concert zal plaatsvinden om 21 uur om iedereen de kans te geven om de WK-match België – Panama, die om 17 uur begint en om 19 uur eindigt, te zien en daarna op tijd in Vorst Nationaal te geraken.

“Strak in het leder en gedrenkt in nostalgie brengt deze punkvisionair sterke riffs met een attitude. Idols trotse passen en grauwen, gedreven door de overtuiging dat rock de remedie is voor alles wat er mis is… Deze show is niets als niet fantastisch leuk.” – **** review van The Guardian over Idols performance in Londen in The Hammersmith Apollo, 2014

“Idol wist wél hoe je een klassieke song moest schrijven, en die nummers zélf bleven ook vandaag nog moeiteloos overeind (…) Superieur entertainment met een vleugje zelfrelativerende humor” – ***(*) review van De Morgen over het comebackconcert van Billy Idol in het Koninklijk Circus, 2014

Billy Idol was een vroege architect van het geluid, de stijl en de furie van punkrock. Zijn lipkrullende sneren en vuist-pompende persoonlijkheid lanceerden hem in de mainstream als een van MTV’s eerste megasterren, maakten van hem een van de meest herkenbare gezichten binnen de popmuziek en zorgden ervoor dat hij elke arena waar hij optrad uitverkocht. Billy Idol heeft al heel wat prestaties op zijn teller staan: meer dan 40 miljoen verkochte albums, verschillende platina-albums wereldwijd, negen top 40 singles in de VS en 10 in de VK, waaronder ‘Dancing With Myself’, ‘White Wedding’, ‘Rebel Yell’, ‘Mony Mony’, ‘Eyes Without A Face’, ‘Flesh Or Fantasy’ en ‘Cradle Of Love’.

Billy was verantwoordelijk voor sommige van de meest memorabele, lyrische en geestverruimende momenten van de punkrock. Hij werd de pionier van een nieuwe sound door de geest van 1977 naar de dansvloer te brengen en zette hiermee een muzikale fashiontrend: een bijna onmiddellijk herkenbare muzikale blauwdruk die clublandbeats, de vertwijfeling van de rockabilly en de decadentie van de rock-’n’-roll samenbrengt.

Idol keerde terug naar de spotlights in de herfst van 2014 met twee highprofile-releases die het nieuwste hoofdstuk markeerden in de carrière van deze muzikant, eveneens uitvinder, overlever, vader, zoon en man die terugkeerde vanuit de afgrond, een rebel wiens slogans het publiek deden rechtop zitten en luisteren.

‘Kings & Queens of the Underground’ is Billy’s eerste nieuwe album in bijna tien jaar. Het album kondigt een grote stap richting de toekomst aan en brengt een ongelooflijke bijdrage van Idols trouwe partner en leadgitarist Steve Stevens, wiens naam de liefhebbers van Billy Idols klassiekers meteen bekend in de oren zal klinken. Het album, geproduceerd door Trevor Horn (met twee tracks mede geschreven en geproduceerd door Grammy Producer van het jaar 2017-winnaar Greg Kurstin), staat vol met kolossale, filmische songs over zonde, verlossing en de liefde voor rock-’n’-roll.

TER INFO: Het concert zal plaatvinden om 21 uur om iedereen de kans te geven om de match België – Panama te zien (deze wedstrijd begint om 17 uur en eindigt om 19 uur) en vervolgens op tijd in Vorst Nationaal te geraken.

Kaarten kosten 59 euro.

Kalender

ma 18.06.2018

Deuren - aan te kondigen
Aanvang - aan te kondigen

Vorst Nationaal

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"Billy Idol - Live! 2018" wordt georganiseerd door Gracia Live