Afficher ce site en français | View this website in English

“Ook concertgangers zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen”

maandag 18 mei 2020 - 09:42

De populaire nieuwswebsite Bruzz besteedde vorige week aandacht aan de muziekscene in Brussel. Journalist Tom Zonderman stelde zich luidop de vraag of de concertbusiness nog toekomst heeft als gevolg van de coronacrisis. Hij sprak daarover onder meer met Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal.

“We zijn creatief, de mogelijkheden zijn oneindig, maar we zullen, samen met de input van de overheid, tot een protocol moeten komen dat voor iedereen werkbaar is”, liet Coralie Berael weten. “Het moet natuurlijk allemaal financieel haalbaar en vooral ook duurzaam zijn, en de beleving moet centraal staan. Maar onze grootste prioriteit is dat het veilig is, zowel voor het publiek als de artiest en de hele entourage.”

Coralie Berael benadrukte verder dat ook concertgangers hun verantwoordelijkheid zullen moeten opnemen. “Elke ochtend je temperatuur meten, altijd een mondmasker op zak hebben, afstand houden”, verduidelijkte ze aan Bruzz. Coralie denkt daarbij ook aan een corona-paspoort voor bezoekers. “Dat je, zoals bij de GDPR-normen, verklaart dat je niet ziek bent en niet in contact gekomen bent met mensen die besmet zijn met corona. Ook voor artiesten zou je een ‘coronapaspoort’ kunnen uitvaardigen”, zei ze tot slot.

Lees het volledige artikel.